Gebruikers Windows Phone 7.8 kunnen Skype binnenkort niet meer gebruiken (2023)

De support voor Windows Phone 7.8 vanuit Microsoft stopt eveneens in september.

Dit klopt niet helemaal, de support loopt nog namelijk vijf jaar door d.m.v. Security updates. Je ontvangt als gebruiker alleen geen nieuwe dingen meer.

Persoonlijk kijk ik er niet heel erg van op dat ze met wp7.8 stoppen. Ik heb zelf ook een wp7.8 Phone gehad en die had flink wat restricties waardoor Skype niet heel geweldig werkte op dit platform en het kon nooit hierdoor wp8.1 evenaren. Voornamelijk omdat de background services voor voip gewoon erg in de kinderschoenen stond bij wm en dat is ook niet raar, de kernel is gewoon erg oud. Het is nog een wonder dat Microsoft zo'n oude kernel nog zo stabiel en snel kreeg.

[Reactie gewijzigd door vali op 10 augustus 2014 10:36]

Volgens deze pagina heeft Windows Phone 7.8 geen uitgebreide ondersteuning.

Als je op mijn link had gelinkt kwam je hier op uit. De algemene ondersteuning stopt, maar de uitgebreide ondersteuning loopt nog 5 jaar door.

Belangrijkste producten die overgaan van de algemene ondersteuningsfase naar de uitgebreide ondersteuningsfase: De volgende 6 maanden zullen de volgende producten worden overgezet naar de uitgebreide ondersteuningsfase. De uitgebreide ondersteuningsfase duurt 5 jaar en bevat gratis beveiligingsupdates en betaalde hotfixes. Tijdens de uitgebreide ondersteuningsfase accepteert Microsoft bovendien geen verzoeken voor ondersteuning op basis van ontwerpwijzigingen of nieuwe functies.

Het is jammer dat de support voor Skype ermee kapt, maar Microsoft brengt deze support uit zodat bedrijven gemakkelijker kunnen migreren naar een nieuwe smartphones met een nieuwe OS, zonder dat hun huidge devices vatbaar zijn voor aanvallen en/of malware. Hier kan Google nog iets van leren met al hun producten.

Maar zoals Remco al zegt, er is GEEN uitgebreide ondersteuning voor Windows Phone. Na algemene ondersteuning is het gedaan. In het artikel waar jij naar linkt staat Windows Phone daar omdat de "Algemene ondersteuning" eindigt, niet omdat het de Extended support ingaat.

Dat klopt, het krijgt geen nieuwe opties en er verdwijnen de ondersteuning van Skype, maar de ondersteuning voor beveiligingsupdates stopt niet. Dit is iets wat het artikel niet zegt, die geeft aan dat het stopt met ondersteuning.

Nee, Windows Phone 7.8 krijgt ook geen beveiligingsupdates meer na 9 september 2014. Gewoon niks meer, er is geen ondersteuning na "Mainstream support" voor Windows Phone.

Dus de titel klopt niet? Ik mag hopen dat gebruiken van 7.x toch gewoon skype kunnen gebruiken? Dat ze dan geen nieuwe features krijgen ok. Maar er volledig mee stoppen?

Skype support stopt, WP7.8 zelf krijgt nog wel security patches.

Dat gebeurt met menig app ook met Android Gebruikers Windows Phone 7.8 kunnen Skype binnenkort niet meer gebruiken (1)

skype is niet meer/minder dan een (simpel) protocol. Zelfs op mijn Nokia N900 (meago) uit jaar 1900 werkt het namelijk prima. Protocol is volgens mij ook niet veranderd, erg bijzonder dat ze het volledig onmogelijk maken.

Het protocol is wel veranderd. Vroeger belde je 1 op 1 naar elkaar en tegenwoordig bel je via de server van Microsoft. Maar daar ligt het probleem ook niet, het ligt aan de opbouw en backgroundservices van wp7.8.

Wat? Uhm nee, ondersteuning voor Windows Phone 7.8 eindigt in september en dan is het gedaan. Er is geen "extended support" periode voor Windows Phone, dat geld alleen voor Windows.

http://support.microsoft....=nl-be&p1=17098&x=10&y=12

Kunnen ze geen nieuwe kernel maken dan?
Wat zojuist stabieler is?

Die hebben ze ook gemaakt. Ze hebben delen van de Windows 8 kernel gebruikt en met threshold worden alle kernels gelijk tussen Windows Phone, Xbox en Windows 9.

Dat is aardig wat werk, wat aardig wat geld gaat kosten dus. En waarom zou Microsoft als ze Windows Phone 8.x hebben met de NT kernel?

Exact twee jaar geleden kost ik de Lumia 900 en Microsoft kondigde vlak daarna WP 8. Omdat ik naar mijn gevoel toen een "supermodel" met WP kocht, (die net uitkwam nota bene), ging ik er vanuit dat ik mijn Lumia 900 gratis kon upgraden naar die WP8. Maar snel kwam ik van een koude kermis thuis en kregen wij als troost versie 7.8. Met als grote verschil het vergroten en verkleinen van de tegels. Maar dat is het dan eigenlijk

Sindsdien merk ik dat mijn WP7.8/Lumia 900 uit de gratie is en niet meeging en ontwikkelaar deze 7.8 oversloeg en kon ik de laatste updates van apps niet meer installeren. En al snel kwamen apps uit, uitsluitend voor de WP8. En dus zakte de waarde van mijn Lumia 900 bergafwaarts. Dus al na een jaar van aanschaf van een relatief duur toestel, moest ik wel een nieuw toestel kopen. Ik ben daar best in teleurgesteld.

Trouwens, Skype op 7.8 heeft nooit goed gewerkt. Volgens mij kon de applicatie nooit op de achtergrond draaien. Wanneer iemand mij belde, ging die niet over. Alleen wanneer Skype op de voorgrond draaide.

[Reactie gewijzigd door robertpNL op 10 augustus 2014 10:31]

Die fout zou je eigenlijk bij Nokia moeten neerleggen. De Lumia 900 (en 800) kwamen eigenlijk ook een jaar te laat uit. Destijds waren er al toestellen met betere hardware voor Android en iOS uit.
Dat wil niet zeggen dat Microsoft geen blaam treft. Die hebben te lang gewacht met het nieuws dat WP7 niet naar WP8 kon gaan.

Het klopt in ieder geval volledig wat je zegt. En de Lumia 920 was toen ie werd aangekondigd ook een vrij modern toestel. Toen ie echter in Nederland geleverd werd (9 maanden later), was ie (zeker qua CPU, geheugen en schermresolutie) al een beetje ingehaald als high-end toestel. Op dit moment is de 930 ook maar een vrij kleine upgrade van die 920 en zijn ze momenteel een beetje de weg kwijt qua high-end specs. Ze hebben wel een toestel met hoge kwaliteits camera (de 1020) of twee toestellen met groter schermformaat (1320 en 1520), maar op dit moment dus geen klapper met snelle CPU, veel geheugen, grote resolutie, dikke batterij, prima camera en dunne afmeting. Ik mag hopen dat er binnen enkele maanden toch wel een nieuw toptoestel wordt aagekondigd, anders krijg je weer dat mensen (onterecht) gaan overstappen omdat ze denken dat ze anders een minderwaardig toestel moeten pakken.

Voor mij gold precies hetzelfde. Nokia Lumia 900 gekozen bij een nieuw abonnement en kort daarna het nieuws dat Windows Phone 7 toestellen geen upgrade kregen naar Windows Phone 8 en verder. Zag toen de bui hangen al dat veel apps binnen de kortste keren Windows Phone 7 support zouden laten vallen of overslaan. Dat sommige de consument de schuld geven zo dom te zijn een Lumia 900 te kopen is nogal kinderachtig: Nokia en Microsoft hebben in samenwerking de telefoon op de markt gebracht terwijl ze donders goed wisten dat deze nooit een upgrade zou krijgen naar Windows Phone 8. Daar boven op hebben ze (waarschijnlijk expres) tot het laatste moment gewacht dit nieuws naar buiten te brengen. Windows Phone 7.8 was inderdaad een lachtertje en puur in het belang van Microsoft zelf: het thuisscherm een facelift gegeven naar Windows Phone 8 standaarden puur zodat het aan de oppervlakte lijkt dat oudere toestellen de laatste versie draaide. Verder bracht de update eigenlijk niks boeiends.

Ik had de ongelofelijke mazzel dat door een fout van Hi m'n nieuwe abonnement nooit is ingegaan en het toestel nergens als verkocht geregistreerd stond. Heb m'n Lumia 900 na paar maanden gebruik in een la gedumpt (mocht Hi er toch een keer aanspraak op maken wat tot op heden niet gebeurd is) en overgestapt op een iPhone 5. Had geen zin het gedrag van Nokia en Microsoft te belonen door een Windows Phone 8 toestel te nemen.

Na een verschrikkelijk Windows Mobile 6 toestel gehad te hebben wou ik Microsoft toch een tweede kans geven. Die fout maak ik niet weer.

[Reactie gewijzigd door n-evo op 11 augustus 2014 13:47]

Windows Phone 8 werd in juni 2012 aangekondigd, dus heb je twee maanden de tijd gehad om uit te zoeken of die Lumia 900 een upgrade zou krijgen voordat je hem kocht. Dat je dat niet hebt gedaan kan je moeilijk MS verwijten.

[Reactie gewijzigd door Ramon op 10 augustus 2014 10:58]

Lumia 900 werd in januari 2012 aangekondigd en won zelfs de "Best Smartphone Award". Ik kocht hem in mei 2012, zonder dat WP8 nog werd aangekondigd. Aankondiging gebeurde een maand later. Hoe kan ik, net de andere Lumia kopers in die tijd, weten dat de Lumia 900 geen upgrade kreeg? Gebruikers Windows Phone 7.8 kunnen Skype binnenkort niet meer gebruiken (2) Wij kochten dit toestel omdat we WP wilde met het beste toestel in die tijd (de Lumia 900 dus).

[Reactie gewijzigd door robertpNL op 10 augustus 2014 11:01]

(Video) Een complete bouwschatter maken in Excel [+ GRATIS DOWNLOAD]

Ok. Net had je het over exact twee jaar geleden. Dat zou dan augustus 2012 zijn.

Weer zo'n "wtf" actie van Microsoft. Hier gaan ze geen punten mee scoren.

Neen, een zeer begrijpelijke actie imho. Het gaat om kosten/baten. Wanneer een bepaald platform een zeer kleine gebruikersbasis heeft dan kost het meer om deze software bij te werken dan dat er inkomsten zijn. Met andere woorden: het platform is verlieslatend. Elk commercieel bedrijf probeerd om de verliezen te beperken en in dit geval betekend dat dat men de ondersteuning dient stop te zetten.

Nee, dit is te vroeg. Ook al valt over het praktisch nut van Skype wel het een en ander te zeggen in WP7.8, maar dit is best een vreemde beweging.

Je kunt nu gewoon nog een WP7.8 toestel hebben dat nog volledig in de garantieperiode zit, maar de support voor apps is al aan het aflopen. Dat is gewoon vreemd, ongeacht marktaandeel. Het is te snel.

Je kunt ook niet zeggen dat Google 'maar stopt' met doorontwikkelen van Android. Het is de fabrikant van het toestel die uiteindelijk zegt 'ik ga Android niet meer updaten'. De twee zijn niet vergelijkbaar in die zin. Skype is van MS, WP7.8 is van MS, zelfs Nokia is nu van MS. Ze hebben 100% verantwoordelijkheid om die support te leveren, en als ze dat niet hadden gewild hadden ze de WP7.5 telefoons veel eerder uit de handel moeten halen, ipv de laatste batches zo lang laten verkopen. Het is van de zotte dat je binnen garantietermijn al geen support meer krijgt.

Het gaat hier ook niet om Skype, dit schept een precedent. Je kunt namelijk niet zeggen dat WP8 nou zo'n geweldig marktaandeel heeft. Dus wat is over 2 jaar het argument van MS om support voor WP8 te laten vallen, als dat ook zo matig loopt als WP7.8??

Juist ja. Lekker makkelijk. Dit is ook in de verste verte niet vergelijkbaar met de support termijnen voor Windows natuurlijk. En het is wél vergelijkbaar met de 'drang' van MS om iedereen maar in het Windows 8 ecosysteem te duwen, net als de keuze om DirectX in Windows 7 te beperken.

(FYI mijn vriendin heeft nog steeds een WP7.8 toestel dat nog geen twee jaar oud is)

[Reactie gewijzigd door Vayra op 10 augustus 2014 11:53]

Das gewoon bullshit want zo wordt het niet aantrekkelijk om naar Windows Phone over te stappen zodat de userbase ook niet groter wordt... Je schopt alleen de huidge gebruikers alleen maar meer tegen de schenen waardoor ze juist weglopen.. Bij android heb je dit gezeik niet gelukkig... Reden voor mij om al niet voor een WP toestel te gaan (naast t feit dat ik die tiles lelijk vind). Dit terwijl ik juist heel erg positief ben over Windows op de desktop. Op t ontbreken van t startmenu na dan in W8 maar dat schijnt opgelost te zijn in W8.1...

Het verschil zit hem er in dat je de Windows Phone structuur niet begrijpt. Windows heeft versies:

 • Pocket PC 2000
 • Pocket PC 2002
 • Windows Mobile 5
 • Windows Mobile 6
 • Windows Phone 7
 • Windows Phone 8

Voor deze versies komen updates uit. Daarnaast koop je nooit een Windows Phone 8.1 of een windows phone 7.8 OS bij je telefoon, maar je koopt Windows Phone 8 of Windows Phone 7. Het is niet zo als bij Android dat een update ook daadwerkelijk een andere versie van Android betreft maar verbeteringen aan het orginele OS. Dus waar Windows Phone nu 2 versies heeft 7 en 8 en binnen anderhalf jaar een nieuwe versie uitbrengen, geven ze aan dat ze 7 gaan laten vallen.

Elk OS krijgt een volledige ondersteuning voor 4 jaar, en een beperkte ondersteuning voor de 4 jaar erna. Dit houd in dat Windows Phone 7 vanaf nu een beperkte ondersteuning krijgt, en dat sommige applicaties niet gegarandeerd zullen werken. Wat ook niet heel gek is als je ziet dat het OS stamt uit 2010.

Dit heeft een aantal voordelen: Apps hebben geen wrapper voor elke versie nodig (Ik heb android applicaties gemaakt met API calls die 15 wrappers hebben omdat de API nogal veranderd onder water Gebruikers Windows Phone 7.8 kunnen Skype binnenkort niet meer gebruiken (3)) wat performance winst geeft voor een applicatie. Developers hoeven niet heel vaak hun code te wijzigen en dus Apps van 2010 werken nog steeds. En last but not least je weet gewoon waar je aan toe bent als gebruiker (mist je jezelf goed voor laat lichten, of gewoon eens de Windows Phone website bezoek)

Bij Android heb je precies hetzelfde gezeik om je eigen woorden te gebruiken, echter daar stap je overheen. Heb je niet gelezen dat alle versies voor Android 2.3 niet meer ondersteund worden? Het verschil is echter dat je zo gewent ben geraakt aan dat elke android update een nieuwe versie is, dat je dit ook zo ziet voor windows phones, wat helaas niet het geval is.

Je vergeet één cruciaal ding hierbij, namelijk dat ook oudere versies van skype niet meer zullen werken. Met andere woorden, MS gaat die mensen actief blokkeren of verandert het protocol op de server of iets dergelijks en dat is veel moeilijker te verdedigen.

Ja je hebt gelijk, en nee je hebt geen gelijk. Microsoft stopt met de ondersteuning voor de CE kernel. Dat is niet hetzelfde als blokkeren. Ja je hebt gelijk gebruikers kunnen niet meer met de Officiele app op skype. Ik voorspel dat de onofficiele skype app binnenkort weer terug keert Gebruikers Windows Phone 7.8 kunnen Skype binnenkort niet meer gebruiken (4)

Het programma voor die CE kernel is er echter al, zolang de server ook op dezelfde manier blijft reageren maakt het dus niet zoveel uit als MS het niet meer ondersteunt want het werkt gewoon nog.
Dus ik zie nog steeds dezelfde opties:
1: MS verandert toch het protocol waardoor iedereen zijn client moet updaten als die client de nieuwe versie van het protocol nog niet ondersteunt. Aangezien er geen nieuwe client voor WP7.8 komt hebben gebruikers daarvan pech.
2: MS verandert helemaal niks aan de server. In dat geval is er geen reden waarom de oude apps niet meer zouden werken. Als ze dus toch ineens niet meer werken straks dan lijkt mij de enige optie dat MS bewust iets doet waardoor het niet meer werkt. Dit lijkt mij wel gewoon blokkeren, al zou je het technisch wellicht een andere term geven.
3: Het artikel klopt niet en oude versies van de app blijven wel gewoon werken.

Je maakt goede punten, het protocol waar het hier om draaid die ze gaan veranderen, (gebaseerd op wat ik als dev. als wijzigingen zie) http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc230447.aspx. Deze wordt aangepast of de backwards compatibility naar de CE kernal wordt er uitgehaald. Dit houd in dat doordat de encryptie veranderd is van het protocol. De driver laag kan hier niet meer mee overweg, daarmee de autorisatie van het inloggen gaat dan volledig mis.

Punt 1 is van toepassing want op alle platformen wordt skype al dan niet stilletjes geupdate. Echter als software ontwikkelaar ben je niet specifiek gebonden aan de driver laag, je kan ook zelf een implementatie maken gebaseerd op het protocol. Dit heeft als nadeel dat het inloggen wat langer duurt, maar verhinderd niet dat inloggen mogelijk wordt. Ook alle ingaande en uitgaande berichten moeten daardoor software matig gecorrigeerd worden voor backwards compatibility. Hoewel dit heel erg omslachtig klinkt is het niet veel anders dan de wrappers die wij ontwikkelaars maken om bijv. de backwards compatibility binnen android te garanderen.

Dus als er een slimme ontwikkelaar is, schrijft hij de wrapper en zet het voor een euro of een ander laag bedrag in de windows phone market, en verdient hij er geld aan.

Punt 2. Microsoft is aan het sleutelen aan server zijde, waarbij de low level backwards copatibility naar WP8 gaat en ze zijn bezig met iets nieuws. (waarschijnlijk de WP8 opvolger)

Punt 3. Het artikel klopt

Je schopt alleen de huidge gebruikers alleen maar meer tegen de schenen waardoor ze juist weglopen

Er zijn sowieso relatief nog maar weinig gebruikers van Windows 7.8.

En daarbij zullen ook nog eens zeer weinig Skype gebruikers zitten want Skype was toen pas net van Microsoft en hun ondersteuning van Windows Phone was nog matig. Skype kon niet op de achtergrond binnenkomende gesprekken ontvangen en was dus vrijwel nutteloos op dat platform

Het zal me verbazen als het gebruik van Skype op 7.8 wereldwijd meer dan een paar 1000 gebruikers treft op de ongeveer 30 miljoen windows Phone gebruikers.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 10 augustus 2014 14:33]

En van die 30 miljoen denkt er nu 3 miljoen (of zo) dat ze volgende keer geen Windows phone gaan nemen omdat ze niet zelf een keer het haasje willen zijn van Microsoft's strapatsen.... Domme move imho.

Tsja, als dat zo is dan moeten er wel 300 miljoen of meer android gebruikers zijn die balen van hun nooit geupdate keuze.

Volgens AdDuplex gebruikt nog ruim 20% Windows phone 7.x van alle Windows phone gebruikers. Volgens AdDuplex is het marktaandeel 7.x zelfs lichtvgestegen ten opzichte van 8.x want 7.x wordt in sommige landen nog gewoon verkocht!!!

om eerlijk te zijn Nokian95dude, heeft blokker daar best wel een punt... als een product meer kost dan het opleverd, gaat het op een bepaald termijn van een soortgelijke kosten en baten lijn gewoon de deur uit.

Met als gevolg dat een deel van de mensen die dit betreft, over gaan naar een ander platform.

dat is het risico wat men neemt idd. ze hopen dat men een nieuwere versie van de toestellen serie neemt., maar er zal ook een deel overstappen.

Tja, ondersteund Google ook nog toestellen met android 2.2? Microsoft geeft je misschien geen nieuwe mogelijkheden bij w7.8, je ontvangt tenminste nog wel security updates. Iets wat ik veel belangrijker vind in deze tijd waar hackers steeds meer uit zijn op data.

Nee maar 4.03 (release 2011) is gewoon nog bruikbaar voor skype naar mijn weten.

Het gaat niet alleen om Skype, maar over de ondersteuning van apps in het algemeen op oudere toestellen. Voor menig app MOET je Android upgraden om een app te kunnen gebruiken. En laat menig Android toestel niet te upgraden zijn omdat de fabrikant je de update niet geeft.
Afgezien van WP7 naar 8 is dat bij Windows Phone veel beter geregeld.

(Video) “Now...bring me that Horizon!” - Pim van de Vis

Dat is dus gewoon honderd procent niet waar. Vrijwel alle apps werken vanaf Android 2.3 en eigenlijk alle apps werken vanaf 4.0
Je kan dus juist zeggen dat dit bij Android beter is geregeld dan bij Windows Phone. Kijk ook maar naar Skype, werkt gewoon op 2.3

Als developers Android 4.0 API's willen gebruiken, dan moeten zij de build target daarop zetten. Dit zorgt ervoor dat een app niet beschikbaar is voor Android versies voor 4.0. Wat hij zei was dus wel waar, maar er leek miscommunicatie te zijn.

Hoe werkt dat dan eigenlijk met apps die functionaliteit bieden dat alleen bijv in Android 4.4 mogelijk is en toch draait de app op 4.0+.
Alleen die functie zelf is dan 4.4 only.

Soms zijn er libraries beschikbaar die hetzelfde doen. Soms maken developers dat zelf en soms maakt Google een compatibility layer.

Ik weet het niet helemaal zeker, maar volgens mij moet je dan 2 versies van je App publiceren in de Play store.

maar je kan versie 2.2 en versie 4.0 op playstore laten en playstore download dan de versie die jij aankan en daarbij zegt hij " menig app MOET je Android upgraden" tellen 2 als menig apps dan?

Vine werkt niet op Android 2.3 en mijn 2 jaar oude Samsung krijgt geen update. Daarom ben ik overgestapt, na verlenging van mijn abonnement, over tot ios. Met mijn 2 jaar oude iphone 4 kan ik alle apps blijven installeren. Dit is een zwakke punt van de gehele Android platform. De fabrikanten verdienen op het verkoop van telefoons en krijgen geen geld uit het verkoop van apps. Hierdoor zijn ze genoodzaak om de klanten toch over te halen om een nieuwe telefoon te kopen. c't magazine van september heeft een mooie artikel genaamd 'Android-updates Een groot drama!'.

iOS is echter niet veel beter (eerder slechter) . Op het moment dat het apparaat niet meer wordt ondersteund, kan je geen iOS updates meer installeren en aangezien zowat alle app devs dan alleen ontwikkelen voor de nieuwste iOS, werken ineens veel apps niet meer. Al zovaak gezien bij kennissen op iOS.

Phone 4 is beschikbaar in NL vanaf 30 juli 2010. http://nl.m.wikipedia.org/wiki/IPhone_4
Is nog helemaal up to date qua os. Dus dat is al vier jaar.
Uitzondering daarop is de ipad 1, voor zover ik weet. Die werd veel korter ondersteund.

Je zet '100%' en vervolgens 'vrijwel alle'. Vrijwel alle =! 100%.
Daarnaast zet je er versienummers bij. Waarom zou je doen? Hint: voor oudere Android versies moet je upgraden. Tada!
Hoef je geen Einstein voor te zijn Gebruikers Windows Phone 7.8 kunnen Skype binnenkort niet meer gebruiken (5)

wat heb je aan security updates als er straks allemaal applicaties niet meer werken?
ja emailen interneten en dat is wel alles.
ik vind het zelf een slechte zaak eerst zeg microsoft dat iereneen met wp 7 naar 8 kan gaan wat niks van klopt zat toestelen die max 7.8 kregen en nu skype die niet gaat werken op 7.8 toestelen.
dus wil je lang support?!? koop een iphone maakt het je niks uit dan android wp jola.
wil je veel aps: android, iphone en bb jola.

o.0 wp fanboys hit and run -1

[Reactie gewijzigd door raro007 op 10 augustus 2014 11:41]

Sorry hoor, maar het is niet alsof Google nog zo veel moeite doet voor Android 2.x. Daarbij is de situatie hier anders. Windows Phone 7.8 wordt nog amper gebruikt, Android 2.x is nog verantwoordelijk voor 1/4 van de Android markt als ik me niet vergis. Vind het ook een beetje vreemd dat jij vind dat het einde van de ondersteuning van een verouderde versie van een OS een reden vind om niet over te stappen.

Jou reactie is bullshit. Je spoort je gebruikers aan om een nieuw toestel aan te schaffen omdat je over 1 maand ook geen extra updates meer gaat krijgen voor je toestel waardoor je beveiligingsrisico's loopt. En als je goed gewend bent met WP, zal je niet zo heel snel meer overschakelen naar een ander OS (ja je hebt uitzonderingen, zoals je wilt). Dit is dus een heel logische stap.

En je hebt in Windows 8 wel een startmenu: het noemt gewoon Modern UI Gebruikers Windows Phone 7.8 kunnen Skype binnenkort niet meer gebruiken (6) het is gewoon een groter geworden (heel het scherm), voor de rest kan je alles wat je met je klein venstertje van W7 kon doen, ook in het grote scherm van Windows 8 Modern UI. Je kan het zelfs meer aanpassen dan in Windows 7.

"dan kost het meer om deze software bij te werken dan dat er inkomsten zijn."

Hoe ben je daar zo zeker van? Wat als de gebruikers die ze nu in de kou laten overstappen naar iOS? Wat als er genoeg potentiele klanten zijn die door dit slecht nieuws besluiten om toch maar een Android te kopen? Wat voor schade doet dit aan de reputatie van het bedrijf?

Dat is aan Google te wijten hoor. Voor wp8 is er ook geen YouTube app

lees blokker_1999 reactie even "Neen, een zeer begrijpelijke actie imho. Het gaat om kosten/baten. Wanneer een bepaald platform een zeer kleine gebruikersbasis heeft dan kost het meer om deze software bij te werken dan dat er inkomsten zijn. "

Goh, vreemd dat niemand zo hoog stijgert een bedrijf een Android app zo aanpast dat hij niet meer op oudere versies draait... Ik had een Android tablet, die na een half jaar na aanschaf al niet meer ondersteund werd omdat er geen nieuwere versies van Android meer voor kwamen. Volgens mij is Windows 7.5 (7.8) al een heel stuk ouder...

WP 7.5 is van zomer 2011. 7.8 kwam er in begin 2013, maar was op zich alleen een update aan het startscherm zelf. Veel meer werd er niet aangepast. Hit OS is dus al zo'n kleine 3 jaar oud, als je telt vanaf 7.5, en niet vanaf 7.0, wat het 4 jaar oud maakt.

't Lullige is wel dat Nokia de Lumia 900 2 jaar terug uitbracht met WP7.8. Dit betekent dus dat de application support (van de nieuwe eigenaar zelf) van deze 2 jaar oude telefoon nu reeds wegvalt. Je kan er rondjes om blijven draaien, maar de move van Windows Phone 7 naar Windows Phone 8 is niet echt netjes verlopen. Veel geheimzinnigheid en beloftes dat het allemaal mee zou vallen, wat het in feite niet doet.

De Lumia 900 kwam uit met 7.5 en dit was ergens begin 2012. De mijne is alleszins meer dan 2 jaar oud. Hoe lang ze deze nog verkocht hebben weet ik weliswaar niet, een jaar geleden ging ik over naar WP8.
Ik geef je wel gelijk dat het een tegenvaller is dat de Skype app geen ondersteuning meer krijgt op WP7, ik had beter verwacht van hen. De overstap van WP7 naar WP8 kon niet echt op een andere manier, de toestellen waren gewoon niet geschikt voor WP8. Het was dus goed dat ze dit ook niet deden want dan hadden gebruikers tenminste een werkend WP7.8 toestel ipv een toestel waar met moeite WP8 op draaide als het al draaide. De geheimzinnigheid en geruchten heb je bij elke update/upgrade.

Het gaat er niet om hoe oud het OS is, maar wanneer het laatste toestel met dat OS is verkocht. Althans, dat is mijn mening.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 609277 op 10 augustus 2014 13:18]

Wel, dat is dan december 2012, en was de low-end Lumia 505. Het toestel direct daar voor was in november 2012. En was de low-end Lumia 510. Het toestel daarvoor was gelanceerd in mei 2012. Daar de meest recente toestellen dus low-end zijn en nu al een dikke 1,5 jaar oud, en de high-end toestellen minstens een dik half jaar ouder zijn, lijkt me dit niet erg slecht.

Misschien een minder populaire app?

Daarnaast is het natuurlijk zuur dat je eigen platform gekilled wordt, termijl Android 2.3 nog steeds wel ondersteuning heeft.

Maar wat het vooral lijkt aan te tonen is, dat dit soort nieuws vooral belangrijk is voor de anti-fans.

Alleen maar de Nu.nl app... Sorry, wij ondersteunen geen Android 3.0 meer, koop maar een nieuwe tablet. Heb ik ook gedaan: Windows 8.1. En zonder nu.nl app...

(Video) Wortell Office 365 Update Webinar November 2017

ach nu.nl draait goed in de browser op een tablet

Browser is over het algemeen beter als App, vooral in combinatie met een goede startpagina, zoals Symbaloo. De snelheid waarmee ik in de browser van tabblad wissel is vele malen groter dan het wisselen tussen apps.

Nogal een verschil nietwaar? Microsoft die een wereldwijd gebruikte eigen app op een eigen platform niet ondersteunt. Of een lullig web appje van een nieuwssite uit een vliegenpoep landje.

"Goh, vreemd dat niemand zo hoog stijgert een bedrijf een Android app zo aanpast dat hij niet meer op oudere versies draait"

Niet? Volgens mij komt dit kritiekpunt op Android zowat ieder draadje aan de orde.

Ik vind het overigens vreemd dat mensen als standaard antwoord op kritiek op produkt A, per direct naar produkt B of C wijzen. Een probleem met Windows Phone? "Ja maar Apple", "ja maar Android". Alsof 2 keer fout ineens goed is.

hebben ze die ooit gehad dan? vond de samenvoeging van skype en msn al een minpunt. precies wat yousql zegt... account blijft altijd online staan, je kon geen eigen emoticons meer toevoegen, en degene die in skype zitten vind ik niet leuk. hotmail is al 3x op de schop gegaan. en windows 8 werd (samen met vista) ook al niet heel erg positief ontvangen...

Ik denk dat ze toch behoorlijk hard moeten gaan werken om de consument weer voor zich te winnen wat dat betreft. Dit zijn van die typische "wij zijn een groot bedrijf en als persoon heb je er toch niks tegenin te brengen" acties :-/

Jij leest zeker alleen de negatieve berichten over MS?

Laten we eerlijk wezen, veel positieve berichten over Microsoft zijn er niet te vinden in de zee van negatieve berichten als deze.

Huh? Eerlijk zijn of selectief lezen? Ik lees meer positieve berichten over Microsoft als over Sony, Google en vele anderen.

@Ashketchum22 Een Skype account kun je offline gooien. Een produkt wordt geupdate af en toe..;)

Ik heb op alle platformen mn account op offline status staan en de app afgemeld en ik krijg nog van vrienden te horen dat mn status ONLINE is...
Dat systeem van Skype is echt waardeloos wat dat betreft.

het spijt me maar ik spreek daar uit een eigen negatieve ervaring.

en verder denk ik dat die positieve berichten meer zijn omdat de main PC gebruiker die NIET kiest voor een Apple gerelateerd systeem voor 90% alleen maar kan kiezen uit een Windows voor geinstalleerd systeem.

Microsoft koopt Nokia over...
ik wens ze veel succes met de windows phone nokia smartphones... maar het nokia naampje zal nooit meer de waterdichte "ik rij een trekker erover en hij doet het nog steeds" telefoon fabrikant worden die het ooit was. al klinkt dat misschien hard. in de huidige telefoon markt is dat bijna niet meer te doen. of je tel wordt behoorlijk prijzig.

Een enkele ervaring geeft niet de ervaring van alle gebruikers.
En nee, ik heb Skype op meerdere apparaten en deel niet jouw ervaring. Kijk eens hoe vaak Sony negatief in het nieuws is. Of Google en Apple. Zoals onlangs weer met die afspraak over salaris afspraken.
Ik volg het nieuws (ook) op de voet en bij mij komt zo'n opmerking over als selectief lezen. Maar ja, Microsoft is big en dus zullen er altijd wel mensen zijn die je mening delen. En niet delen.

Precies, maar met jou afsluiting kom je weer terug bij de opmerking die ik in mijn eerste bericht van deze reeks plaatste.

Het : "wij zijn een groot bedrijf en als persoon heb je er toch niks tegenin te brengen" gedrag. bedrijfen doen het maar omdat een individu er toch niks tegen kan beginnen. en als het een selectief groepje is ... valt de schade nog steeds mee.

Hoezo? Als je een beetje op de hoogte bent, wist je al dat de kernel veranderd is. Bij menig app kun je die ook niet op oudere android en apple phone draaien. Zie Google Play en Apple's App store . Dus geen WTF, maar What's New?

ehm..dat klinkt nogal bezopen. Kan aan mij liggen, maar ik zie geen technische limitatie dat Skype niet KAN werken op Win Phone. Zou fijn zijn als het artikel nog kon vermelden wat de achterliggende gedachte van MS hierover is. Waarom anders dit stopzetten?

Het is een app voor een platform dat een zeer kleine userbase heeft. Deze specifieke versie onderhouden zal vermoedelijk meer kosten dan het opbrengt. Door de ondersteuning te stoppen heb je dus een verliespost minder in je bedrijf.

Die mensen kopen dan waarschijnlijk niet meer een WP. Oftewel, het is korte termijn denken imo.

Geen backwards compatibility met de nieuwe versies, dan ben je snel klaar.
Net zoals je nu veel websites niet meer met IE3, 4 of 5 kunt bezoeken, kan je straks ook niet meer met een oude versie van Skype met de nieuwe software / server communiceren met garantie dat het foutloos werkt. Dat laatste zal hier wel de reden zijn de stekker er nu al uit te trekken.

De API van Windows phone is al een paar keer sterk veranderd! Waarschijnlijk gaan ze api functies gebruiken die niet door de oude api ondersteund worden of bouwen ze de app om naar een universal app. In beide gevallen moeten ze speciaal een codebase onderhouden voor een paar gebruikers, want de echte windows fans hebben nu wel een Windows phone 8.

Mensen die erg graag Skype willen hebben kopen dan een nieuwe Windows Phone, waar Microsoft weer aan verdient?

Lekker, in december 2012 een Lumia 800 gekocht met een twee jarig abo van Vodafone. En nu bijna geheel disfunctioneel. Goede les voor mij. Nooit meer een Windows Phone.

Leg een uit ?
Waarom disfunctioneel ?
Ben jij zo afhankelijk van Skype dan, of anders gezegd heb je daar voor een Lumia 800 gekocht ?

En daarbij de Lumia 800 is van november 2011, dus dan lijkt het eerder dat jij je huiswerk niet goed heb gedaan van te voren Gebruikers Windows Phone 7.8 kunnen Skype binnenkort niet meer gebruiken (7).
Windows 7.5 word nog altijd ondersteund en dat na bijna 4 jaar alleen sommige ( steeds meer ) apps niet meer en dat is geheel begrijpelijk.
Windows 7.5 is afgelopen er zijn niet veel mensen meer die deze hebben.
Ik ga hier geen vergelijk maken maar ik kan je genoeg Android telefoons opnoemen uit 2011 die al langer niet meer ondersteund worden, en waar de apps dus al in een lange tijd niet zijn geüpdatet.

en waar de apps dus al in een lange tijd niet zijn geüpdatet.

Volgens mij zijn de apps nu juist meestal niet het probleem bij Android. Het probleem daar ligt bij veiligheidsupdates en overige updates van het os zelf. Die apps krabbelen meestal wel zo'n beetje door.

Verder vind ik het wel een aparte redenatie. Product X doet het *nog veel* slechter dan product Y, dus is product Y zo slecht nog niet.

Ik kan me gewoon voorstellen dat mensen teleurgesteld zijn dat juist Microsoft stopt met de support van producten op haar eigen telefoons. Zeker als je dacht 2 jaar geleden een top telefoon te kopen.

Maar goed, dit is de shit die je nu eenmaal in telefoonland tegenkomt.

Voor ontbrekende support op Android hoef je niet zo ver terug te gaan als 2011....

(Video) Gamma Microsoft Teams Operator Connect Webinar

Helemaal met je eens! Vind het belachelijk dat ma niet eens 5jaar ondersteuning wil bieden voor (betaalde) producten. Zelfs Apple doet dit beter, Thanks ms.

Ik vraag mij in eerste instantie af of er veel mensen zijn die Skype op Windows Phone 7.x écht gebruikten ? Door de strenge restricties van Microsoft is het onmogelijk om Skype constant op de achtergrond draaiende te houden waardoor je dus eigenlijk alleen nog zelf kan bellen (na uiteraard eerst nog te moeten wachten op het aanmelden) en niet zelf gebeld kan worden. Zelfs om te chatten kan Skype niet gewoon in de achtergrond blijven draaien.

Daarnaast vind ik het wel jammer dat Microsoft de early adopters van het Windows Phone eco-systeem zo in de steek laat... It's all about the money apparently.

[Reactie gewijzigd door Hardfreak op 10 augustus 2014 10:21]

Skype kan zeker wel op de achtergrond draaien, ik het het laatst nog geprobeerd

Ja, met WP8 en hoger. Niet destijds met WP7.

oeps, dat had ik niet door

Op Windows Phone 8 misschien, maar op Windows Phone 7 kan je enkel apps hibernaten (met uitzondering van apps die muziek afspelen).

Tjemig. Mijn vriendin heeft een LUmia 800 en gebruikt skype heel erg veel.. Enkel een nieuwe telefoon vanwege deze beslissing..

Idem, dat wordt een Lumia 635 voor haar verjaardag vrees ik.

Nou ja, een plus is dat Skype in ieder geval beter op een WP8 toestel werkt (na de nodige uppdates) Dus ze gaat er sowieso al op vooruit. En voor weinig heb je voor haar een heel mooi WP8 toestel.

Daar gaat het toch niet om?
Dus ze heeft mazzel, omdat Skype het veel beter doet op WP8 Gebruikers Windows Phone 7.8 kunnen Skype binnenkort niet meer gebruiken (8)

Je snapt het niet.
Als ze over gaat werkt Skype als background task. En dat is het belangrijkst Gebruikers Windows Phone 7.8 kunnen Skype binnenkort niet meer gebruiken (9)
En als plus werkt die versie ook nog eens beter in app. Snappie Gebruikers Windows Phone 7.8 kunnen Skype binnenkort niet meer gebruiken (10)

[Reactie gewijzigd door Tweaker1234 op 11 augustus 2014 10:47]

Dus zij moet over gaan, omdat het dan als backgroundtask draait?
Wat zou je ervan zeggen dat MS zijn software beter op elkaar afstemd ?
Dit is toch de omgekeerde wereld ?

Ja, want anders kun je geen Skype call ontvangen als Skype niet op de voorgrond draait. Dan kan niet he, met WP7 Gebruikers Windows Phone 7.8 kunnen Skype binnenkort niet meer gebruiken (11) Dan kan met WP8 wel.

En ja, natuurlijk was mooier als Skype zou blijven werken en ze niet een nieuwe telefoon zou moeten kopen (al heb je die al voor weing), maar wat wij willen doet er niet toe. Daar verandert toch niets aan.
Naar de pijpen van Microsoft, Google of Apple dansen doen we toch allemaal al.
Nu zit er tenminste een technische argumentatie achter en dat maakt het niet goed, maar is altijd nog beter dan dat het is omdat de heren dat zogenaamd willen.

nou lekker dan... Gebruikers Windows Phone 7.8 kunnen Skype binnenkort niet meer gebruiken (12)

ach ja... dat wist ik eigenlijk al toen ik m'n lumia 900 in januari 2013 kocht...

Het is jammer,

Maar ook eens mooi om te horen dat mensen aangeven dat ze dit al van te voren wisten of rekening mee hebben gehouden. Gebruikers Windows Phone 7.8 kunnen Skype binnenkort niet meer gebruiken (13)
En niet gelijk Windows Phone teniet gaan doen Gebruikers Windows Phone 7.8 kunnen Skype binnenkort niet meer gebruiken (14).

ja, ik wilde eigenlijk de lumia 920 hebben, maar daar moest ik toen, als 16 jarige voor naar Duitsland om daar 660,- af te tikken.

dat vond ik iets wat te veel (zowel moeite als geld Gebruikers Windows Phone 7.8 kunnen Skype binnenkort niet meer gebruiken (15) )

ik zat ook te denken aan een HTC 8X maar die had geen FM-radio en Nokia Drive.

dus toen heb ik maar geaccepteerd dat ik, vroeger of later, op een zijspoor werd gezet, en de lumia voor zo'n 300,- gekocht.

[Reactie gewijzigd door klaasje11 op 10 augustus 2014 21:07]

ik heb de hype rond skype nooit begrepen. jaren terug kon je bij voipbuster een voipnummer voor het leven kopen voor € 1. bellen naar telefoons was 80% goedkoper dan via skype. nu met viber en tango en andere apps (lees stabieler) en gedrag van Microsoft vraag ik mij af hoe lang skype nog populair is?

Skype is naast voip ook de nieuwe standaard voor IM, zoals MSN vroeger was. Skype blijft nog wel even populair, aangezien de voip dienst zelf ook als goed te bestempelen is.

Dat gaan een heleboel gebruikers tegen het zere been aan schoppen. Niet bepaald loyaal naar je klanten toe en ik zou het begrijpen als veel gebruikers zullen overstappen van OS.

Dat gaat heel weinig gebruikers tegen het zere been schoppen omdat vanwege de beperkingen van Windows Phone 7.8 je Skype lang niet zo goed kon gebruiken als bijvoorbeeld op Windows Phone 8.

Iets 'minder goed' of 'helemaal niet' kunnen gebruiken is wel een groot verschil. Elke gebruiker die ze tegen het zere been schoppen is er weer één die het OS misschien verlaat. En het marktaandeel is helaas niet zo groot dat ze makkelijk tegen een stootje kunnen.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

FAQs

Is Skype no longer supported by Microsoft? ›

Yes. Skype for Business Online retired on July 31, 2021. We encourage Skype for Business Online customers to start using Teams as their communications and collaboration service in Microsoft 365.

Is Skype going to be discontinued? ›

Skype discontinued Skype To Go last May 31, 2022. Nevertheless, this does not affect any of your Skype subscriptions or Skype credit. You can still use them.

What is phone integration in Skype for Business? ›

This means that you can control some functions of your phone with Skype for Business. For example, you can start a one-click call from Skype for Business that will ring your desktop private phone. We recommend using a phone that is UC-certified. You cannot make a video call between two different phone systems.

Is Skype still a thing 2022? ›

The Skype for Business service will be phased out by 30 June 2022. Skype for Business is reaching the end of its support by Microsoft and the current service at CERN relies on old hardware and an obsolete version of Windows.

What phones are compatible with Skype? ›

Certified Skype for Business devices
ManufacturerModelVersion
PolycomVVX 601 Business Media Phone5.9.0.9373
YealinkMP56 IP Phone122.9.0.1
YealinkT55 IP Phone (upgradeable to Teams)55.9.0.9
YealinkT56A IP Phone (upgradeable to Teams)58.15.0.20
24 more rows
26 Aug 2021

Why do companies still use Skype? ›

Low-Cost Calls: If you are a business that does a great deal of communication with employees, colleagues, and customers, you know that all of that communication can get quite expensive. But with Skype for Business, you can drastically reduce those costs, even for international calls and video conferences.

Is WhatsApp better than Skype? ›

WhatsApp gives calls of decent quality, although many people complain about dropped calls and especially echo. On the other hand, Skype's call quality is among the best, if not the best, on the VoIP market.

Is Skype safe to use? ›

All Skype-to-Skype voice, video, file transfers and instant messages are encrypted. This protects you from potential eavesdropping by malicious users.

How do I connect my phone to Skype? ›

Connect to a Skype meeting by phone with Skype Meetings App (Skype for Business Web App)
 1. Click Switch audio to my phone in the business bar, click Connect, and then note the number and conference ID to call in to the meeting. OR.
 2. Click More options > Change Audio Connection, and then click Connect.

How do you use a phone desk? ›

Making and answering calls with a desk phone
 1. Pick up the receiver or, for hands-free access, press your speaker, headset or one of your line key buttons.
 2. Enter the phone number you want to dial using one of the following options. Option. How to enter the number. Call a contact in your personal directory. ...
 3. Press Dial.

Is Skype a soft phone? ›

The term softphone means that a computer is used to place or receive a phone call through the Internet. A well-known example of a softphone is Skype. This term is typically opposed to hardphones which are standard phones used to place Internet calls.

Does Skype cost money? ›

Skype to Skype calls are free – but to call a mobile or landline from Skype, you need a little Skype Credit or a subscription. The price you pay depends on the country you're calling to, not the country you're calling from.

Do you pay for Skype calls? ›

Calling Skype contacts on Skype is always free - but to call a mobile phone or landline through Skype requires Skype Credit or a subscription.

Does a Skype number cost money? ›

Skype is free to users using Skype to Skype calls, but you'll incur extra charges for what they call “premium” features: voicemail, SMS texts, or calls to a landline, cell phone, or outside of Skype. Skype calling rates vary depending on the country you're calling to, not the country you're calling from.

Can I use a landline phone with Skype? ›

Yes, with a Skype Number, people can call you from a landline or mobile, and you can pick up the call on Skype. It's great if you have friends, family or colleagues who don't use Skype, as they can simply dial your Skype Number to get in touch with you. Learn more about Skype Numbers or get a Skype Number now.

Does Windows 8.1 support Skype? ›

Skype for Web is supported on most desktop and mobile browsers. You can check your browser compatibility here. If your browser is not supported, you can download Skype for your device. Note: Users on Windows 7 or Windows 8/8.1 may be able to sign in but may not receive the full experience of Skype for Web.

What are the system requirements for Skype? ›

To be able to use Skype, this number should be 1.0 GHz (GigaHertz) or higher. - The second number is the amount of RAM (or Random Access Memory) on your computer. This number should be no less than 512 MB (Megabytes) and on newer computers maybe 1.0 GB (Gigabytes) or higher.

Which country uses Skype most? ›

United States

What is trap Skype? ›

This service is used by Microsoft Teams and, for now, by some O365 tenant allowing users to connect to the closest Transport Service to send real time traffic.

Is anyone using Skype? ›

Skype is still around — it's just been upstaged. Skype did get a boost from the virus. In March Microsoft said that Skype had 40 million daily active users, up 70 percent from the previous month.

Which is safer Skype or zoom? ›

Skype comes with end-to-end encryption and has a solid reputation for system security. All Zoom plans come with TLS encryption and AES-256 encryption for real-time content.

What is private conversation on Skype? ›

Skype private conversations uses the industry standard Signal Protocol, allowing you to have end-to-end encrypted Skype audio calls, send text messages, image, audio, and video files. The content of these conversations is hidden in the chat list notifications to keep the information you share private.

What is the Google version of Skype? ›

1. Google Hangouts: Google Hangouts is a communication application which is provided by Google.

Can someone hack my Skype? ›

It's important that you choose a secure password to access your Skype account. Hackers use lists of common passwords to access accounts (not only on Skype but across all websites), so it's critical that you use a strong, unique password.

Can my Skype account be hacked? ›

You may have noticed unauthorized charges, spam being sent to your contact list, or unrecognized names in your file sharing. This could mean your account has been hacked or compromised. You may have received a message “Help us secure your account” when trying to sign in to Skype.

Can someone record you on Skype without your knowledge? ›

Skype provides no settings or tools to ensure you aren't being recorded during a video call. If you're connecting with another person via webcam, he can use a program to take a video that includes both the text and audio of your call.

How do I find my Skype phone number? ›

Go to Manage how you sign in to Microsoft and sign in. Under Account alias, you'll find your email and phone number listed.

How do I call a phone number on Skype? ›

Follow these steps if you already have the person in your contact list:
 1. Find the person you want to call from your Contacts. list.
 2. Select the person you want to call, and then select the audio. button. If the person has more than one phone number saved, you can select the number you want to call from a drop-down list.

Where is my Skype number? ›

Sign in to your account. In the Manage features section, select Skype Number. Click the number you have reserved (listed near the bottom of the screen), then select your subscription length and payment options.

How do you transfer calls from a landline? ›

Press an unused line button. Dial the four-digit extension number of the person you wish to transfer to. Announce the caller. Press the Transfer button followed by the Line that is currently on hold.

How do you dial on a desk phone? ›

Dial 9 to access an outside line. Dial 1 for domestic calls, or 011 for international calls. Dial the area code for domestic calls, or the country code (and the city code, if required) for an international call. Dial the telephone number.

How do I make an outgoing call on my office phone? ›

Follow these instructions to make phone calls on your office phone.
 1. Campus to Campus Calls. Dial the last 5 digits of the recipients full phone number. ...
 2. Local Calls. Dial 9 + 7-Digit Number.
 3. Long Distance Calls* Dial 9 + 1 + Area Code + 7-Digit Number.
 4. International Calls* Dial 9 + 011 + Country Code + Phone Number.
27 Sept 2020

How does Skype work on phone? ›

How to Use Skype on Phone - YouTube

How do you answer a call on Skype? ›

How do I answer a Skype call?
 1. Select the Call button to answer the call as an audio call.
 2. Select the Video button to answer with video. ...
 3. Select the End call button to decline it if you don't want to answer. ...
 4. Select the Merge calls button to merge your current and incoming calls.

What is Skype name? ›

Your Skype Name is the name created when you first joined Skype, other than your email address or phone number. If you sign in with an email address or phone number instead, then you'll have a Skype Name tied to your Microsoft account. Where can I find my Skype Name? Select your profile picture.

What replaced Skype for Business? ›

Skype for Business lets you add up to 250 people to online meetings, provides enterprise-grade security, allows you to manage employee accounts, and is integrated into your Office apps. Microsoft Teams is replacing Skype for Business.

Can you still use Skype with Windows 11? ›

In Windows 11, Skype is replaced by Microsoft Teams. This news surprised many people. By default, Skype is no longer integrated into Windows 11. The alternative is available, i.e., access to Microsoft Teams.

What is the alternative to Skype To Go? ›

Google Meet. Google Meet is another suitable alternative for skype, facilitating most of the features of Skype. A team can be in touch through swift communication via video meetings, phone calls, and instant messaging features.

Does Windows 11 support Skype? ›

In Skype, select your profile picture, select Settings, then select Help & Feedback. The latest version of Skype for Windows 11 is application version 15.

Is Skype better than zoom? ›

Bottom Line. Zoom offers far more robust business features than Skype and is the hands-down winner in the Zoom vs. Skype showdown. With Zoom, you can hold meetings with up to 1,000 people, while Skype limits you to 100 participants.

Does Google have a Skype equivalent? ›

3. Google Hangouts. The name itself is self-explanatory, it's a cross-platform messaging app that is developed by the giant Google. Compared to Skype, both have similar features, but Google Hangouts is well-integrated and users would feel much easier in making audio & video calls and it is secured.

Can you Skype on Android? ›

Available for Android, iPhone and Windows 10 Mobile.

What is the latest version of Skype for Windows 11? ›

What is the latest version of Skype on each platform?
PlatformLatest versions
LinuxSkype for Linux version 8.88.0.401
WindowsSkype for Windows Desktop version 8.88.0.401
Windows 10 Windows 11Skype for Windows 10 & 11 (version 15) 8.88.0.401/15.88.401.0
8 more rows

Is Skype safe to use? ›

All Skype-to-Skype voice, video, file transfers and instant messages are encrypted. This protects you from potential eavesdropping by malicious users.

How do I keep Skype active on Windows 11? ›

Open the Skype app, then click the ellipse (three dots) and select Settings as shown below. When the Settings pane opens, select General on the left menu, and toggle the button to disable Automatically start Skype and On close, keep Skype running.

What is IP phone number? ›

What is a VoIP phone number? A VoIP phone number is a phone number that works with the help of VoIP (Voice Over Internet Protocol). In terms of appearance and usage, a VoIP phone number is no different from a traditional phone number. It has the same string of digits that you have to dial while calling someone.

How can I get a virtual phone number? ›

Yes. Plenty of services offers US virtual telephone numbers that you can get online. You can get local phone numbers for any city and state in the US on top of your existing personal number. It works via a mobile app on your cell phone and/or your computer.

What is better WhatsApp or Skype? ›

Call Quality: Skype's a Clear Winner

WhatsApp gives calls of decent quality, although many people complain about dropped calls and especially echo. On the other hand, Skype's call quality is among the best, if not the best, on the VoIP market.

Why is Skype closing itself in Windows 11? ›

In spite of its widespread use, Skype has a number of difficulties that might cause the application to crash unexpectedly. A faulty Windows update is one of the most prevalent causes for it to cease functioning properly. Running the Windows troubleshooter will let you know where the exact error is happening.

Why does Skype not open? ›

The most common cause is that your system does not meet the minimum requirements of the latest version of Skype. For more information, check the Skype system requirements. For Mac, you should also make sure that your version of Skype is up to date by using Software Update and installing the latest version of QuickTime.

Why does Skype keep crashing? ›

The cause is usually addressed by Microsoft which often publishes patches and updates whenever something happens to Skype. It's always useful to take a look at the Skype Blogs website for information. Another thing that could cause constant crashing in Skype is compatibility issues, damaged files, or malware.

Videos

1. Cloudhighway Webinar: Starten met Microsoft 365 (februari 2022)
(Benny Rossaer)
2. INTO Thuiswerkwebinar - Microsoft Teams
(INTO Telecom & IT BV)
3. Conclusion Workspace Podcast #5 - Microsoft 365 Update, WinGet & Whiteboard in Teams
(Conclusion BV)
4. Leer hoe u uw eigen Kanban-bord met slepen en neerzetten kunt maken in Excel
(Excel For Freelancers)
5. Windows 10 VDI & Nvidia - Richard Hofland, Sven Huisman & Guido Manders
(NLVMUGTV)
6. Teams as a Platform met Jeroen Jansen
(Michel Bouman)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated: 03/27/2023

Views: 6457

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.